Zaterdag 18-09-21 Pony Leer ochtend: Dagelijkse verzorging van het paard

Op zaterdag 18 september organiseren Marjolein van Heuvelen van Paard en wij en ik een Pony Leer Ochtend bij zorgboerderij de Mikkelhorst. Deze ochtenden/middagen staan in het teken van een thema dat met paarden te maken heeft. Op deze ochtend op 18 september zullen de kinderen veel leren over de dagelijkse verzorging van het paard, waarbij de natuurlijke behoeften van het paard centraal staan.

Wat komt er aan bod?

Onderwerpen die we deze ochtend gaan behandelen zijn: Wat eten paarden? Wat komt er allemaal kijken bij het verzorgen van paarden? Wat heeft een paard nodig? Hoefverzorging, verzorging van de vacht, waarom borstelen we paarden eigenlijk? Stalklimaat, verschillende manieren om paarden te stallen en de verschillen in strooisel. Al met al zullen de kinderen veel leren over de dagelijkse verzorging van het paard.

De kinderen krijgen een mapje mee naar huis dat gevuld wordt met informatiebladen die we uitreiken. Dit mapje kunnen ze ook weer gebruiken als ze de volgende keer weer meedoen aan een Pony Leer middag/ochtend. Zo krijgen ze een mooi boekwerk met een heleboel informatie over paarden.

Voor wie?

Deze Pony Leer middagen/ochtenden zijn voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar die graag meer willen leren over paarden. Er wordt tijdens deze leermomenten niet paardgereden. We beginnen met een stukje theorie waarbij ze werkbladen uitgereikt krijgen, daarna gaan we in de praktijk oefenen. Deze les gaan we bijvoorbeeld de paarden poetsen en hoeven krabben. We gaan de hoeven goed bekijken, we gaan strooisel en voedsel bestuderen en bekijken wat paarden graag eten.

Het is verstandig om uw kind stevige schoenen of laarzen aan te trekken en denk om kleding die tegen een stootje kan. Als je aanmeldt voor 3 leerochtenden/middagen in één keer krijg je een leuke korting! Om de maand is er een pony leermiddag/ochtend. In de agenda is te zien op welke data de volgende leermiddag is en welk onderwerp dan behandeld wordt. Graag bij de opgave de naam, leeftijd en adresgegevens van uw kind doorgeven. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen.

Pony leer ochtendBelangrijke informatie

Data: Zaterdag 18 september

Tijdstip: 11:00 tot 13:00

Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 10

Locatie: zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren

Kosten: €32,50  incl. limonade en tussendoortjes. Als je aanmeldt voor 3 leerochtenden/middagen in één keer betaal je €90,00 voor deelname aan 3 leerochtenden!

Opgeven:  info@epifanie-coaching.nl