Pony Power voor Kids start op 9 maart

Op woensdagmiddag 9 maart start een nieuwe cursus Pony Power voor Kids op de locatie van zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren.

Hoe ziet de cursus Pony Power voor Kids eruit?

Deze sociale vaardigheidscursus bestaat uit 5 lessen en een terugkomdag. In de cursus wordt elke les een onderwerp behandeld volgens het principe: Doen- Ervaren – Leren. De groepen houden we klein. Er kunnen maximaal 6 kinderen meedoen aan deze cursus, ze zullen dan begeleid worden door 2 paardencoaches.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • het kennismaken,
  • communicatie,
  • grenzen stellen,
  • samenwerken
  • balans.

De kinderen ontvangen een werkboek bij de cursus. Daar wordt elke les uit gewerkt. Maar we gaan vooral lekker naar buiten om met de pony’s aan de slag te gaan. Met het werkboek kan dan thuis verder  gewerkt worden. Voor meer informatie over de cursus en het ontstaan van dit landelijk concept kunt u kijken op de pagina  Pony power voor kids. 

Wat is de meerwaarde van de pony’s?

Pony’s reageren op een prachtige onbevooroordeelde manier op datgene wat er op dat moment gebeurt. Is iemand druk en onrustig, dan zal de pony ook onrustig reageren. Is iemand erg onzeker dan zal de pony de leiding over nemen. De oefeningen die we met de pony’s doen sluiten mooi aan bij de thema’s van de lessen. Zo kan er in de praktijk geoefend worden met bijvoorbeeld het stellen van grenzen, waarbij de pony feedback geeft over de duidelijkheid van de grens. De kinderen kunnen zo direct ervaren wat werkt en wat niet werkt. Uiteraard worden ze hierbij deskundig begeleid.

Het is niet nodig dat kinderen ervaring hebben met pony’s. Het is wel handig om uw kind oude kleren en stevige schoenen aan te trekken. Heeft u vragen over de cursus dan mag u gerust contact opnemen. Ook organiseren wij regelmatig informatie-middagen, de data kunt u terugvinden in de agenda. Een persoonlijk kennismakingsgesprek is ook mogelijk, mocht u dat prettig vinden.

Pony Power voor Kids start op 9 maartBelangrijke informatie

Data: 9, 16, 23 maart 6, 13 april en de terugkomdag op 11 mei

Tijdstip: van 15:30 tot 17:30

Locatie: Mikkelhorst in Haren

Kosten: €275,00

Opgeven: via info@epifanie-coaching.nl