Pony Power voor Kids start 25-10-2020

Op zondagochtend 25 oktober start de cursus Pony Power voor Kids  weer bij de Mikkelhorst in Haren.

Hoe ziet de cursus Pony Power voor Kids eruit?

Deze sociale vaardigheidscursus bestaat uit 5 lessen en een terugkomdag. In de cursus wordt elke les een onderwerp behandeld volgens het principe: Doen – Ervaren – Leren.

Pony PowerDe volgende onderwerpen komen aan bod:

  • het kennismaken,
  • communicatie,
  • grenzen stellen,
  • samenwerken
  • balans

De kinderen ontvangen een werkboek bij de cursus. Elke week zal hier enige aandacht aan besteed worden. We beginnen met een stukje theorie over de kudde. Daarna gaan we vooral lekker naar buiten en aan de slag met de pony’s. De kinderen krijgen het werkboek meer naar huis en kunnen daar met hun ouders verder mee aan de slag.

Wat is de meerwaarde van de pony’s?

Pony’s reageren op een prachtige onbevooroordeelde manier op datgene wat er op dat moment gebeurt. Is iemand druk en onrustig, dan zal de pony ook onrustig reageren. Als iemand erg onzeker is, dan zal de pony de leiding over nemen. De oefeningen die we met de pony’s doen sluiten mooi aan bij de thema’s van de lessen. Zo wordt er in de praktijk geoefend met bijvoorbeeld het stellen van grenzen, waarbij de pony feedback geeft over de duidelijkheid van de grens. De kinderen kunnen op die manier direct ervaren wat werkt en wat niet werkt. Uiteraard worden ze hierbij deskundig begeleid. Meer informatie over coachen met paarden vindt u hier.

Het is niet nodig dat kinderen ervaring hebben met pony’s. Het is wel handig om uw kind oude kleren en stevige schoenen aan te trekken. Heeft u vragen over de cursus dan mag u gerust mailen via info@epifanie-coaching.nl of bellen. Ook organiseren wij regelmatig informatie-middagen. Via de landelijke site www.ponypowervoorkids.nl kunt u meer informatie over het PonyPower concept vinden.

Pony PowerBelangrijke informatie

Data: 25 oktober, 1 / 15/ 22/ 29 november en de terugkomdag op 10 januari.

Tijdstip: 10:30 tot 12:30

Locatie: Mikkelhorst in Haren

Kosten: €275,00

Opgeven: via info@epifanie-coaching.nl