Kind & Pony start 9 september (VOL)

Vanaf 9 september ga ik in samenwerking met de Mikkelhorst in Haren weer de cursus Kind & Pony verzorgen. Dit is een cursus die valt onder de noemer Groen Grut. De Mikkelhorst organiseert meer activiteiten voor kinderen.

Opzet cursus Kind & Pony

Tijdens de cursus Kind & Pony gaat een groepje kinderen van 6 t/m 10 jaar kennismaken met de pony. Zij zullen in theorie en praktijk leren over de verzorging en het gedrag van deze prachtige dieren. Het praktijkgedeelte vindt plaats in de rijbak of de stal, de theorie vindt plaats in een binnenruimte van de Mikkelhorst. De nadruk tijdens deze cursus zal liggen op het veilig en vertrouwd omgaan met de pony, het is dus geen rijles.

Inhoud van de lessen

Les 1: Kennismaken en Gedrag. Waar moeten we op letten in de omgang met pony’s? Hoe maak je contact met de pony? Waar moet je op letten als je een pony vast houdt en met de pony loopt?
Les 2: Verzorging van de pony. Hoe verzorg je een pony? Welke borstels heb je nodig? Wat eet een pony?
Les 3: Anatomie/ gezondheid Hoe heten de lichaamsdelen van het paard? Hoe kun je zien dat een pony gezond is? Hoe worden de kleuren van pony’s genoemd?
Les 4: Pony leiden door het parcours. Samen een parcours opbouwen en dan om de beurt met de pony door het parcours. Hoe bouw je een parcours dat lukt? Wat doe je als een pony of jij het spannend vindt? En op de foto met de pony!
Les 5: Pony picknick: Met de pony wandelen, onderweg picknicken en bij terugkomst krijg je de foto, je boekje en een certificaat!

Wil je meedoen of heb je vragen over deze cursus dan kun je mailen naar info@annazeinstra.nl of via contact een berichtje sturen.

kind & ponyOverige informatie:

Data: woensdag 9/16/23/30 september en 7 oktober

Tijdstip: van 14:30 tot 16:00

Aantal: min. 4 max. 6 deelnemers

Kosten : €105,- voor de gehele cursus

Leeftijd : 6 t/m 10 jaar

Locatie: De Mikkelhorst in Haren