Fokkerij-succes

Afgelopen week kreeg ik een berichtje via Facebook met de vraag of ik de fokker van Alexander (Rubels * Rex Magna) ben. Ik moest behoorlijk in mijn geheugen graven, want dat was in 2005. Maar toen ik vroeg of de moeder dan Heidevrouwe was, bleek het inderdaad te kloppen. Het is natuurlijk erg leuk om te horen hoe het gaat met fokproducten uit het verleden. Door dit bericht besloot ik maar eens op een rijtje te zetten hoe de paarden die ik heb gefokt het hebben gedaan/doen.

Heidevrouwe

In het verleden heb ik een aantal paarden gefokt uit deze Heidevrouwe. Ik had toen een eigen stal en ruimte voor merries met veulens. Toen we haar kochten, had ze al drie veulens gehad. Waaronder Pronkvrouwe (Jimtown * Rex Magna), die ik inmiddels in mijn bezit had en die ik nog steeds heb. Heidevrouwe (Rex Magna * Roemer) was een bijzondere merrie, in het rijden en in de omgang zeker niet gemakkelijk. Maar een ontzettend goede moeder en met een mooie afstamming, dus zeer geschikt als fokmerrie. Heidevrouwe is gefokt door de familie Hendriksen uit Lunteren, die met de Landsvrouwe stam een hele mooie foklijn hebben opgezet.

Fokproducten:

Pronkvrouwe (Jimtown): Heeft op Z-dressuurniveau geacteerd in de sport en heeft twee veulens gekregen.

Uw Vrouwe (Wellington): onder de naam Chocotoff heeft Uw Vrouwe furore gemaakt in de eventingsport met als amazone Merel Schurink.

Valerius (Flemming): heeft deelgenomen aan de Paralympics in 2017 met Sophie Wells en goud gewonnen.

Waldemar (Houston): is weinig over bekend, volgens de gegevens van de KNHS is hij op L2-niveau uitgebracht.

Zacharov (Houston): is weinig over bekend.

Alexander (Rubels): loopt op lichte tour niveau met Myrthe Dijks