Workshop ‘Het geven van de hulpen’ op 26 mei in Jistrum

Op zaterdagochtend 26 mei geef ik de workshop ‘Het geven van de hulpen’ in Jistrum op de locatie van de familie Hoogsteen.

Doel van de workshop

Op het paard oefenen met het juist geven van de hulpen en ook nog je paard goed rijden valt niet mee. Vandaar dat we in deze workshop bezig gaan met het geven van de hulpen zonder paard. Dan kun je ervaren hoe je de hulpen geeft en wat er gebeurt in je lichaam. Natuurlijk zijn de hulpen die je geeft afhankelijk van de reactie van je paard, maar zonder paard wordt je bewuster van wat je doet. Later kun je dat wat je geleerd hebt eenvoudiger meenemen in het rijden. Het doel van deze workshop is dus bewustwording.

Programma

We beginnen de ochtend met een korte kennismaking onder het genot van een kopje koffie. Daarna behandelen we enige theorie over het geven van de hulpen, denk hierbij aan zithulpen, teugelhulpen, beenhulpen voor het rijden van overgangen, voor het wenden en voor diverse oefeningen. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Aansluitend gaan we met de attributen aan de slag, waarbij we inventariseren waar de ‘problemen met het geven van de hulpen’ liggen, zodat we gericht aan de slag kunnen. En als afsluiting praten we na met een bakje koffie.

Serie workshops met korting

Deze workshop maakt deel uit van een serie Houding en zit workshops. Hierbij gaat het om de workshops: ‘Beter in balans’, ‘Teugelvoering’, en ‘Het geven van de hulpen’. Kijk voor de actuele data in de agenda en geef bij het opgeven aan dat je gebruik wil maken van de actie. De actie houdt in dat je 10% korting krijgt bij aanmelding van de volgende workshop als je eerder deelgenomen hebt aan één van deze workshops. Deze actie geldt ook als jij je aanmeldt voor meerder workshops in één keer. De korting wordt dan berekend over de 2e en eventueel 3e workshop waar voor aangemeld wordt.

het geven van de hulpenBelangrijke gegevens

Waar: Jistrum

Wanneer: zaterdagochtend 26 mei

Tijd: van 10:00 tot 12:30

Kosten: €45,00

Aantal deelnemers: minimaal 3 maximaal 6

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@annazeinstra.nl met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Daarna ontvang je van mij een bevestiging en de rekening. Als je vragen hebt, mag je natuurlijk ook altijd contact opnemen.