Workshop ‘Beter in balans’ op 09-02-2019 in Jistrum

Op zaterdagochtend 9 februari geef ik de workshop ‘Beter in balans’ op de locatie van familie Hoogsteen in Jistrum.

Doel van de workshop ‘Beter in balans’

Op het paard werken aan je houding en ondertussen ook nog je paard goed rijden valt niet mee. Vandaar dat we in deze workshop bezig gaan met onze houding zonder paard. Dan kun je ervaren wat je lichaam doet en hoe je balans is met volle aandacht. Je wordt bewuster van je eigen houding en van je aandachtsgebieden. Later kun je hetgeen je geleerd hebt eenvoudiger meenemen in het rijden.

Balans

In deze workshop zal de nadruk liggen op de balans. Als jij goed in balans zit dan help je het paard om zijn balans te vinden. Zit je te ver naar voren dan zal het paard over het algemeen sneller willen gaan om zijn zwaartepunt weer onder jouw zwaartepunt te brengen. Zit je te ver naar achteren dan is het net andersom. Vaak zitten we ook niet in het midden maar ligt ons gewicht iets meer naar links of rechts. Hierdoor brengen we ons paard ook uit balans en zal het rijden van bijv. wendingen op de ene hand vaak gemakkelijker gaan dan op de andere hand.

Programma

We beginnen de ochtend met een korte kennismaking onder het genot van een kopje koffie. Daarna behandelen we enige theorie over de onafhankelijke zit, balans en de correcte houding en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Dan gaan we oefenen met de attributen, waarbij we inventariseren waar de ‘balansproblemen’ liggen, zodat we gericht aan de slag kunnen. En als afsluiting praten we na met een bakje koffie.

Serie workshops met korting

Deze workshop maakt deel uit van een serie Houding en zit workshops. Hierbij gaat het om de workshops: ‘Beter in balans’, ‘Teugelvoering’, en ‘Het geven van de hulpen’. Kijk voor de actuele data in de agenda en geef bij het opgeven aan dat je gebruik wil maken van de actie. De actie houdt in dat je 10% korting krijgt bij aanmelding van de volgende workshop als je eerder deelgenomen hebt aan één van deze workshops. Deze actie geldt ook als jij je aanmeldt voor meerder workshops in één keer. De korting wordt dan berekend over de 2e en eventueel 3e workshop waar voor aangemeld wordt.

beter in balansBelangrijke gegevens

Waar: Jistrum

Wanneer: zaterdagochtend 09-02-2019

Tijd: van 10:00 tot 12:30

Kosten: €45,00

Aantal deelnemers: minimaal 3 maximaal 5

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@annazeinstra.nl met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Daarna ontvang je van mij een bevestiging en de rekening.