Valerius Grand Prix gestart!

Inmiddels heeft Sophie Wells Valerius ook uitgebracht op Grand Prix niveau! Op 21 mei jl. zijn ze voor het eerst gestart op dit niveau en gelijk met een score van 68%!

Ons fokproduct

Ik ben dan ook behoorlijk trots op ons fokproduct van de hengst Flemming uit de merrie Heidevrouwe (Rex Magna). Valerius is in Lucaswolde geboren in 2002. Toen wij Heidevrouwe kochten was ze drachtig van Wellington. Uit die combinatie is in 2001 Uw Vrouwe geboren. Zij heeft later onder de naam Chocotoff goed gepresteerd in de eventing onder Merel Schurink. Dat was officieel ons eerste fokproduct, maar de hengst hadden we niet zelf uitgekozen. Daarom beschouw ik Valerius als ons ‘eerst’ gefokte veulen aangezien ik deze combinatie zelf bedacht had. Heidevrouwe komt uit de ‘Landsvrouwe stam van familie Hendriksen uit Lunteren. Via hun website kun je meer te weten komen over deze sterke dressuurstam.

Sophie Wells

Het is heel leuk om via de Facebook pagina van Sophie op de hoogte te blijven van het presteren en het wel en wee van Valerius. Het is super om te weten dat je fokproduct goed terecht is gekomen. Ik hoop dat Sophie en Reece, zoals zijn roepnaam luidt, ook een keer in Nederland komen om een wedstijd te rijden. Dan ga ik zeker kijken!