Paardencoaching: Proefpersonen gezocht!

Afgelopen donderdag heb ik de basiscursus Paardencoaching bij Caprilli Coaching (www.caprillicoaching.nl )afgerond. Ik heb hier een hoop geleerd over mezelf, maar ook over de paarden. Naar de paarden kijk ik nu met heel andere ogen. Dat paarden zo gevoelig kunnen zijn had ik me eigenlijk nooit zo goed gerealiseerd.

paardencoaching2

Wat is Paardencoaching?

Paardencoaching houdt in dat het paard samen met een persoon in de bak staat, waarbij het paard spiegelt wat er bij die persoon speelt. Het paard is zo’n goede spiegel doordat hij in de kudde afhankelijk is van zijn mede-kuddegenoten. Als er gevaar dreigt, dan willen ze direct kunnen vluchten. Is één van paarden van de kudde niet fit, dan gaan andere paarden dat paard helpen, zodat ze snel kunnen vluchten. Staat er nu iemand alleen met het paard in de bak, dan wordt die persoon gezien als deel van de kudde. Het paard zal de cliënt dan helpen. Het voelt de energie van de cliënt aan en zal dat gaan spiegelen.

Ik ben erg enthousiast  geworden na deze basiscursus en na mijn eigen ervaringen bij het paard. Dus wil ik hier zeker mee doorgaan en me verder ontwikkelen. Daarvoor is het nodig dat ik veel oefen! Als je vastloopt op enig gebied, met een probleem worstelt of als je gewoon nieuwsgierig bent, mag je me een berichtje sturen dan maken we een afspraak voor een sessie! Als je vragen hebt, mag je me bellen of mailen.