Geslaagde longeerworkshop op 25 maart!

Eerst de theorie

Afgelopen zaterdag heb ik de workshop longeren: de basis, verzorgt bij stal Paas in Eexterveen. De longeerworkshop begon ’s ochtends om tien uur met een kopje koffie en een voorstelrondje. Daarna heb ik de theorie behandeld van het longeren, hierin komt o.a. aan de orde waarom we longeren, wat heb je nodig en hoe zorg je voor veiligheid. We hebben ook allemaal droog geoefend met het oprollen van de longe. Als je dat met je ogen dicht kan, hoef je daar tijdens het longeren niet om te denken. Dan voorkom je dat je in de knoop komt met de longe, wat best gevaarlijk kan zijn. Dit was best nuttig en af en toe erg komisch.

De praktijk

Na de theorie gingen we naar de stal waar Patty al erg ongeduldig stond te wachten. Ze houdt er niet van om alleen achter te blijven en was daarom nogal onrustig. Ik heb haar klaargemaakt voor het longeren en toen konden we naar de bak. Zelf heb ik Patty kort gelongeerd om te laten zien hoe ze is en om een korte demonstratie te geven. De bedoeling was uiteindelijk dat de deelnemers konden oefenen met Patty. Dus dat hebben we gedaan. Patty reageerde heel duidelijk als de deelnemers op de goede plek stonden en goede aanwijzingen gaven. Waren de deelnemers onzeker of onduidelijk dan liet Patty op een rustige manier merken dat het voor haar niet duidelijk was. Dus eigenlijk was Patty een hele goede instructeur. Zelf gaf ik aanwijzingen en uitleg vanaf de kant.

Hieronder een korte impressie van de longeerworkshop. Als je het leuk vindt om te lezen hoe de deelnemers het hebben ervaren kun je de referentie van Saskia lezen.

Volgende workshop longeren: De basis op 20 mei.